Aktualno

Foča: Ne jenjava interes za Sutjeskom i rafting Tarom

0

Najveći interes na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu bio je za Nacionalni park “Sutjesku” i rafting na rijeci Tari, a brojni posjetitelji mogli su se upoznati o kompletnoj fočanskoj ponudi, naveli su u Turističkoj organizaciji opštine Foča.

Direktor Turističke organizacije Ljeposava Đajić rekao je da i dalje najviše turista u Foču dolazi iz Srbije, te da je zbog toga izuzetno važan nastup na beogradskom sajmu, na kojem su predstavili i novu brošuru sa svim potencijalima, smještajnim kapacitetima i informacijama o bogatoj ponudi ovog kraja.

Ona ističe da Nacionalni park “Sutjeska”, sa prašumom Perućica, najvišim vrhom u BiH Maglićem, Zelengorom sa gorskim očima, spomen-kompleksom Bitke na Sutjesci i sportsko-rekreativnim centrom na Tjentištu, prednjači u turističkoj ponudi Foče.

“Najviše posjetilaca želi upravo tu da dođe, interesuju ih pojedinačne ture, planinski turizam, a ove godine najviše su se interesovali koliko je Sutjeska odlična za boravak sportista, za sportske pripreme fudbalskih ekipa, ali i za fakultatitivne izlete”, navodi Đajićeva.

On je dodala da nakon Srbije, po broju turista koji dolaze u Foču, slijede Hrvatska, Slovenija, Češka i druge zemlje Evrope, a da ih uz Nacionalni park “Sutjesku” najviše privlači rafting Tarom i Drinom.

“Spust gumenim čamcima kroz najveći kanjon u Evropi ne prestaje da bude fokus interesovanja domaćih i stranih gostiju. Dosta posjetilaca već je bilo na raftingu, ali žele da dođu ponovo, pa ih zanima smještaj i obilazak drugih destinacija”, rekla je Đajićeva.

Iz fočanske Turističke organizcije turistima preporučuju i obilazak pješčanih piramida kod Foče – prirodnog fenomena nalik “Đavoljoj varoši” u Srbiji, kao i pećine Ledenjača, koja je spomenik prirode, te posjetu Muzeju “Stara Hercegovina”, javlja SRNA.

Na Jahorini će se graditi alpine-coaster i gondola

Previous article

Tribina: Nacionalni park Prenj – Čvrsnica – Čabulja – Vran

Next article

You may also like