Aktualno

Javni poziv: Certifikacija / standardizacija objekata pogodnih za bicikliste

0
Foto: HerzegovinaBike

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za iskazivanje interesa za učešće u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste na području Bosne i Hercegovine.

Pozivaju se svi zainteresovani registrovani pravni subjekti da dostave svoje izjave o interesu za učešće u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Pravni subjekti koji žele da dostave svoje prijave mogu biti iz sljedećih kategorija:
• Različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli.
• Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.
• Turističke agencije, turistički info centri
• Servisne stanice: servisi za opravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije.
• Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar provodi projekat: „Razvoj standarda za objekte pogodne za bicikliste“, u saradnji sa partnerima Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Užice i Turističkim klasterom Montenegro, Nikšić. Projekat je dio krovnog Projekta za razvoj i promociju turizma kojeg provodi Vijeće za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC) a finansira Evropska Unija.

Cilj projekta je uspostava standarda za objekte pogodne za bicikliste na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Ovaj javni poziv je ujedno i poziv za prisustvo na konferenciji koja će biti održana 29.3.2019.. Pozivnicu sa tačnom lokacijom i dnevnim redom konferencije ćemo poslati nakon što dobijemo vašu prijavu. Na konferenciji će biti prezentiran značaja standarda u razvoju cikloturizma, prezentiran projekat i BFS standard sa svim kriterijima i procedurama, te će svi oni koji su poslali prijavu o interesu učestvovati u nagradnoj igri gdje će se izvući 7 dobitnika nagrada.

Zainteresovani pravni subjekti prijavni obrazac mogu preuzeti OVDJE. Popunjen prijavni obrazac se može poslati putem elektronske pošte na e-mail adresu: bfs@redah.ba. Slanje prijavnog obrazca ne podrazumijeva početak procesa certificiranja.

Prijave se primaju do 16.3.2019. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila bsf@redah.ba ili putem telefona na broj 036 557 210.

Turizam24.info

Tribina: Nacionalni park Prenj – Čvrsnica – Čabulja – Vran

Previous article

Hrvatski turistički sektor ove će se godine morati više potruditi za rezultate

Next article

You may also like