Aktualno

Na Jahorini će se graditi alpine-coaster i gondola

0

Predstavnici Olimpijskog centra “Jahorina” prenijeli su ministru trgovine i turizma Republike Srpske Dragici Kovač da se odmah po završetku zimske turističke sezone namjeravaju fokusirati na ljetne sadržaje da bi i tokom narednih mjeseci privukli pažnju turista.

Od Kovačeve su dobili podršku za planove, koji se odnose na investiranje u ljetne sadržaje.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da namjeravaju izgraditi alpine-coaster koji će ići sa vrha planine od jezera do Poljica.

“To će biti prava ljetna atrakcija. Na vrhu, pored jezera, planiramo da uradimo klupe, kućice, restorane”, najavio je Ljevnaić.

Ljevanić je rekao novinarima da je u planu i izrada projekte jedne gondole koja bi se nalazila na lokaciji Javor ili Partizan.

On je objasnio da su pratili situaciju kada su na planini bili najjači vjetrovi, te da su našli trasu gdje nema udara vjetra na kojoj bi mogli izgraditi gondolu, te nove staze čime bi se smanjile gužve na Poljicama i Ogorjelici.

“To treba da uradimo što prije da ne bismo došli su situaciju da imamo prevelik broj turista odnosno veći broj turista nego kapacitet ski-centra”, objasnio je Ljevnaić.

Najava: Cikloturizam – jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj

Previous article

Foča: Ne jenjava interes za Sutjeskom i rafting Tarom

Next article

You may also like