Aktualno

Avanturistička ponuda zapadnog Balkana predstavljena na sajmu u Utrechtu

0
Predstavljanje avanturističke ponude na sajmu u Utrechtu Photo: RCC/Nikola Gaon

Na sajmu Fiets en Wandelbeurs, koji se održao u nizozemskome Utrechtu (Jaarbeuers) predstavljena je avanturistička ponuda zapadnog Balkana. U okviru projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) kojega financira Europska unija, deset turoperatora predstavilo je najbolje od aktivnog turizma u regiji.

“Utrecht je jedan od najznačajnijih sajmova avanturističkog turizma u zapadnoj Europi, poznat po svojoj specijaliziranoj publici strastvenih planinara i biciklista koji su većinom u četrdesetim godinama i spremni istraživati ​​nove destinacije. Stoga je bilo vrlo važno da se na tom području predstavi zapadni Balkan, te promovira regionalna turistička ponuda i privuku novi posjetitelji naše regije za ovo proljeće i ljeto “, rekla je Madlina Puka, stručnjakinja za aktivni turizam RCC-a.

Za većinu posjetitelja sajma koji su stupili u interakciju s turoperatorima iz regije Zapadni Balkan je jedinstvena i nova destinacija koju žele posjetiti. Sajam je posjetilo nešto više od 23 tisuće ljudi, a važno je napomenuti da nizozemci tijekom godine na odmore idu tri puta.

„Zapadni Balkan je prilično neotkriven. Prekrasna je priroda, drugačiji je i ima mjesta za toliko avantura i aktivnosti na otvorenom ”, rekla je Manja Herrebrugh i Antoine Schipper, jedan od parova koji su posjetili štand i rado ih posjećuju.

Sljedeća postaja RCC-a je sajam ITB Berlin, od 6. do 10. ožujka 2019., gdje nastavljaju promovirati regiju s 23 kulturna i avanturistička turoperatora zapadnog Balkana.

Turistički potencijali Tomislavgrada predstavljeni u filmu

Previous article

Pokrenut novi portal za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH

Next article

You may also like