Aktualno

Osnovan Turistički klaster Bosna

0

Eco Active Natura je s partnerima iz Kantona Sarajevo, formirala i registrirala Turistički klaster Bosna uz financijsku podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

– Turistički Klaster Bosna osnovan je početkom ove godine, zamišljen je da okupi što više pravnih i fizičkih lica koja se bave turizmom u Kantonu Sarajevo. Obzirom da Sarajevo iz godine u godinu bilježi rast broja turista na godišnjem nivou, a da ne postoji strategija razvoja turizma, cilj Klastera je da ujedini sve turističke kapacite i aktere, te da zajedno odgovori na brojne probleme i izazove koji su pred nama – poručuje Amer Rastoder iz TK Bosna u izjavi za Turizam24.

Ciljevi i djelatnosti klastera su stvaranje boljeg poslovnog okruženja i klime za sektor turizma, razvoj turističkih proizvoda, identifikacija i kreiranje prepoznatljivih destinacija, rad na jačanju kvalitete proizvoda i usluga svojih članova, podrška plasmanu turističkog proizvoda, rad na jačanju turističkih sadržaja i poboljšanju infrastrukture, organiziranje seminara, radionica, okruglih stolova, predavanja, simpozija, sajmova i dr.

U Šibeniku interdisciplinarna međunarodna konferencija “Suživot s turizmom”

Previous article

Eurowings povezuje Sarajevo i Berlin

Next article

You may also like