Aktualno

Prezentiran Plan razvoja turizma i Marketing plan ŽZH

0
Foto: Ured Vlade ŽZH za europske integracije

Prezentacija planskih dokumenata ”Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj” i ”Marketing plana Županije Zapadnohercegovačke” koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Nazavršnoj prezentaciji koja predstavlja završetak provedbe aktivnosti u okviru projekta ”Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH)” sudjelovali su članovi Odbora za razvoj turizma ŽZH, članovi Županijskog odbora za razvitak (ŽOR) za provedbu Strategije razvitka ŽZH, te inspektori i predstavnici gradske i općinskih službi nadležnih za ovo područje u županije, priopćeno je iz Ureda.

Ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, Ivan Jurilj, obratio se na početku završne prezentacije planskih dokumenata.

Izrazio je veliko zadovoljstvo svim aktivnostima i radionicama koje su provedene u okviru navedenog projekta i zahvalio se svima koji su bili uključeni u ovaj proces te dali svoj doprinos kako bi krajnji cilj projekta, odnosno, Plan razvoja turizma ŽZH bio što bolji i kvalitetniji.

Zaključio je da su najvažniji koraci u razvoju turizma u ŽZH pokrenuti, odnosno planski dokumenti koji će danas biti predstavljeni kao i zakon u području turizma, te da je sada na svima nama da putem zajedničke suradnje i na temelju turističkih potencijala koje imamo stvorimo najbolje modele koji će privući što veći broj turista.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je završna prezentacija planskih dokumenata koju je pripremio Ivo Kunst iz Instituta za turizam, koji je jedini znanstveni javni institut u Hrvatskoj specijaliziran za istraživanje i konzalting u turizmu. Svoje iskustvo temelji na znanstvenom radu, kontinuiranim istraživanjima i stalnom usavršavanju multidisciplinarnog radnog tima, priopćeno je.

Naposljetku, važno je podsjetiti da je cilj projekta ”Razvoj i diversifikacija turističke ponude u ŽZH” izrada Plana razvoja turizma u ŽZH. Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem ŽZH u razdoblju od sljedećih deset godina.

Nadalje, Ministarstvo gospodarstva ŽZH je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade ŽZH za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti. Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o., priopćeno je iz Ureda.

Trebinje se predstavlja u Moskvi

Previous article

Podzemni prirodni spomenik na području Sanskog Mosta mami turiste

Next article

You may also like