Događaji

U Šibeniku interdisciplinarna međunarodna konferencija “Suživot s turizmom”

0
Foto: Croatia.Hr

Međunarodna interdisciplinarna konferencija PROCEED WITH CARE / NASTAVIMO S PAŽNJOM, održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, od 2. do 5. svibnja 2019. godine, motivacijskog naslova: LIVING WITH TOURISM / SUŽIVOT S TURIZMOM.

Konferencija djeluje kao interdisciplinarna platforma za rješavanje sukoba između “prekomjernog turizma” (engl. overtourism) i očuvanja prirodnog i kulturnog krajolika, povijesnih gradova, spomenika i znamenitosti, posebno onih koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Cilj je angažirati što veći broj akademskih stručnjaka, istraživača i praktičara iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije.

Najnovija akademska, znanstvena i terenska istraživanja, strategije, tehnike i alati dobit će priliku za usporedbu, izazov i reviziju – a zatim i priliku da postanu primjeri dobre prakse za dobrobit oba, naizgled suprotstavljena aspekta – prosperiteta lokalnih zajednica koje su povezane s turističkom ekonomijom te očuvanja kulturne; materijalne i nematerijalne baštine.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama.

Turizam24.info

Održan radni sastanak Turističkog klastera Hercegovine

Previous article

Osnovan Turistički klaster Bosna

Next article

You may also like