Aktualno

Zenica: Novinarstvo i fotografija u funkciji promocije baštine i turizma

0

Na srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk u srijedu je održan prvi foto safari u organizaciji Društva novinara BiH i Muzeja grada Zenice, s ciljem promocije povijesnih vrijednosti BiH, ali i značaja fotografije.

Na foto safariju kojega su otvorili direktor Muzeja Grada Zenica, Adnadin Jašarević i predsjednik Društva novinara BiH Faruk Zupčević sudjelovala je i Škola fotografije Dijane Muminović.

– Ovo je prvi put da Škola surađuje sa Društvom novinara BiH i ova manifestacija je omogućila da učesnici po prvi put iskuse ono s čim se fotoreporteri i novinari susreću svakodnevno. Sudionici su imali priliku istražiti Vranduk kroz razgovor s lokalnim stanovništvom kako bi pronašli detalje o lokalitetu, ulazeći u njihove kuće kako bi upoznali mještane i ispričali njihove priče. I to sve bez prethodne organizacije, potpuno samostalno. Bila sam ispočetka u strahu, kako će se sve odvijati, ali kada smo se navečer sastali da prebacimo fotografije, skoro da su mi suze krenule. Pronašli su čak i znak kako se nekada Vranduk zvao – kazala je Dijana Muminović za Turizam24.

– Suradnja sa Društvom novinara BiH nam je od velikog značaja. To su ljudi sa mnogo iskustva i znanja koja doprinose i osnažuju naš profesionalni razvoj – zaključuje Muminović.

Turizam24.info

Pokrenut novi portal za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH

Previous article

U Mostaru konferencija o razvoju destinacijskog turizma

Next article

You may also like