Aktualno

Konferencija Apriori Turizam u Mostaru spojila javni i privatni sektor

0
Konferencija je okupila brojne stručnjake iz područja turizma (Foto: Jakov Juras / Turizam24)

Trećeg dana mostarskog Sajma gospodarstva održana je konferencija “Apriori turizam: Razvoj destinacijskog turizma” u organizaciji Apriori BH – agencije za profesionalno usavršavanje i Turističkog klastera Hercegovine, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Konferenciju je otvorio Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovine, koji je u izjavi za medije istaknuo značaj konferencije za umrežavanje i suradnju.

Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina odgovara na brojne upite novinara (Foto: Jakov Juras / Turizam 24)

– Stručne konferencije su važne zbog primjera dobre prakse iz regije i uspostavljanje čvrstih kontakata s vodećim ljudima iz sektora turizma. Konferencija stvara preduvjet za umrežavanje svih relevantnih regionalnih stručnjaka u sektoru turizma, a što je i jedan od ciljeva Turističkog klastera Hercegovine – naveo je Primorac.

Nakon otvaranja, vlasnik turističkog news portala HrTurizam, Goran Rihelj održao je ključno predavanje o značaju brendiranja i autentičnosti destinacije. Prikazao je stanje hrvatskog turizma, te izazove s kojima se susreće. Naglasio je da je turistima važna autentična priča koja se u konačnici odražava na sam doživljaj destinacije.

Goran Rihelj je oduševio sudionike svojim predavanjem (Foto: Jakov Juras / Turizam24)

– Razvijati bilo koji brend je izrazito kompleksan proces koji zahtjeva brojne predradnje kako bi se izbjegle greške koje je kasnije teško i skupo ispravljati – mišljenja je Rihelj.

U sklopu konferencije održane su dvije panel rasprave. Tema prve panel rasprave bila je “Razvoj turističke destinacije u globalnim uvjetima”, a moderirala ju je Marijana Galić, savjetnica za strateško planiranje u Federalnom zavodu za programiranje razvoja. Naslov druge panel rasprava je glasio “Privatni sektor – pokretač razvoja turizma u regiji”, uz moderiranje Anđe Vukčević Zorić, predsjednice Turističkog klastera Montenegro.

Nakon B2B sastanaka i osvježenja održano je osam predavanja u dvije dvorane.

– Konferencija mi je ostavila pozitivan dojam, a posebno me raduje što su organizatori doveli značajan broj stručnjaka iz prakse. Oni su nam kroz praktične primjere prikazali sve ono što kroz teoriju izučavamo na našem studiju. Drago mi je da je popunjenost bila jako dobra i što je dosta ljudi zainteresirano za ovakav događaj – kazao je u izjavi za Turizam24, Ahmed Kišija, student turizma na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Valja istaknuti da su potporu konferenciji dali brojni stručnjaci iz područja turizma, najveće turističke agencije u BiH, hotelijeri, udruge, akademska zajednica, javne institucije i općine, a sve s ciljem povezivanja javnog i privatnog turističkog sektora radi unaprjeđenja turizma u BiH i regije.

TZ HNŽ: Najviše boravišnih naknada naplaćeno u općini Čitluk

Previous article

BiH, Srbija i Crna Gora kao jedinstvena turistička destinacija

Next article

You may also like