Aktualno

Lufthansa stigla u Crnu Goru

0

Povodom inauguralnog leta putnike i posebne goste dočekali su predstavnici Aerodroma Crne Gore, općine Tivat, menadžment Lufthansa grupe, a dočeku je nazočio i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Heinrich Weber.

Prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom tjedno između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj. Subotom, let pod brojem LH1733 će prometovati iz Tivta za Minhen, a nedjeljom počevši od 14.4. Lufthansa će letjeti iz Tivta za Frankfurt. Oba leta, za Minhen i za Frankfurt će biti realizirani avionom tipa Airbus A319 i imati će Internet ponudu na letu – Lufthansa FlyNet .

“Ovaj prvi let predstavlja poseban događaj za povijest Lufthanse. Kako je Crna Gora važno tržište za nas, s mnogo potencijala, Lufthansa je odlučila da uvede dva nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma u Frankfurtu i Minhenu. Mi smo zaista ponosni što otvaramo vezu s Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthansa grupe” ,rekao je Peter Pullem, viši direktor prodaje za Središnju, Istočnu i Jugoistočnu Europu za Lufthansa Group na svečanom događaju u Tivtu.

“Dolazak Lufthanse nije samo važno za Aerodrome Crne Gore već i za Crnu Goru kao turističku destinaciju. Prodaja karata za obje linije ide izuzetno dobro što govori o opravdanosti otvaranja tih ruta. Veoma sam ponosan jer je ovo povijesni dan za Aerodrome Crne Gore budući da je dolazak Lufthanse dokaz stabilnosti, sigurnosti i perspektive i kompanije na čijem sam čelu, kao i naše države. Dugo smo pregovarali i uvjeren sam da je ovo samo početak uspješne saradnje. Nastavljamo razgovore koji će, nadam se, rezultirati otvaranjem novih linija”, istaknuo je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Ambasador Njemačke u Crnoj GoriRobert Heinrich Weber naglasio je da je veoma sretan zbog dolaska Luftanse u Crnu Goru i naveo da je to dokaz ne samo stabilnosti države u političkom smislu i njenog uspješnog koračanja ka Europskoj Uniji, već i potencijala zemlje kao turističke destinacije.

”Upravo uspostavljeni letovi će omogućiti putnicima iz Crne Gore da uživaju u prednostima još bolje povezanosti u okviru sveobuhvatne, globalne mreže letova Lufthansa grupe. Dodatno, još tri kompanije iz Lufthansa Grupe već lete iz Crne Gore. Brussels Airlines nudi letove jednom tjedno iz Tivta za Brisel, a Eurowings leti jednom tjedno iz Tivta za Dusseldorf. Austrian Airlines leti svakog dana iz Podgorice za Beč. Ukupno, avio kompanije iz Lufthansa grupe lete do 308 destinacija u 102 zemlje širom svijeta”- prenosi Antena M.

Tivat (TIV) – Munich (MUC)

• letovi jednom tjedno (svake subote od 13.4.2019.)
• LH 1733: TIV 10:05 – 11:50 MUC
• LH 1732: MUC 7:45 – 09:25 TIV
• Udaljenost: 531.31 km (461,366 nautičke milje)
• Tip aviona: Airbus A319

Tivat (TIV) – Frankfurt (FRA)

• letovi jednom tjedno (svake nedjelje od 14.4.2019.)
• LH 1469: TIV-FRA 18:05 – 20:15
• LH 1468: FRA-TIV 15:20 – 17:20
• Udaljenost: 716.33 km (622,302 nautičke milje)
• Tip aviona: Airbus A319

BiH, Srbija i Crna Gora kao jedinstvena turistička destinacija

Previous article

Ryanair leti iz Mostara od jeseni ove godine ili proljeća sljedeće

Next article

You may also like