Studij turizma Mostar

Mostar: Studenti turizma predstavili marketinške planove na projektu Via Dinarica

0
Studij turizma: Prezentacija marketinških planova "Via Dinarica" (Foto: Bljesak.info)

U petak je održano predstavljanje marketinških planova projekta ‘Via Dinarica’ koje su izradili studenti druge godine Studija turizma, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Radi se aktivnostima istraživanja turističkih potencijala u okviru projekta Via Dinarica koji u BiH realizira UNDP, u suradnji s kojima je i realiziran ovaj studentski poduhvat, a uz finacijsku podršku Minstarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Projekt je kreiran kroz nastavni proces predmeta “Marketing u turizmu”, u okviru kojeg su studenti prepoznavajući specifične oblike turizma (kulturni, cikloturizam, aktivni, vinski i ruralni turizam) pokazali entuzijazam i kreativna rješenja za unaprjeđenje turističke ponude u BiH, te time pokazali razvijenu svijest o značaju ove perspektivne grane za razvoj gospodarske klime u BiH.

Doc.dr. Irma Dedić ističe važnost međusektoralne suradnje (Foto: Stanislava Borovac)

– Izuzetno sam zadovoljna projektima koje su studenti druge godine osmislili s ciljem prepoznavanja prilika u sektoru turizma. Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima – ističe voditeljica Studija turizma doc.dr. Irma Dedić.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su eminentni gosti, među kojima su predstavnici Minstarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK/Ž, predstavnici Turističkog klastera Hercegovine, predstavnici UNDP – regionalni ured u Mostaru. Manifestaciji su prisustvovali i učenici Srednje ekonomske i ugostiteljsko – turističke škole, smjer hotelsko-turistički tehničari, koji su se upoznali s radom Studija i aktivnostima koje studenti provode uz podršku njihovih profesora.

Studenti druge godine Studija turizma nadmašili su očekivanja stručnog žirija (Foto: Stanislava Borovac)

Predstavnici UNDP-a i Turističkog klastera izrazili su zadovoljstvo studentskim projektima, pohvalivši njihove ideje i prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude, te se u skorijoj budućnosti može očekivati nastavak suradnje Studija turizma s ovim i drugim organizacijama koji se bave sektorom turizma, kako bi se studentima dodatno ponudilo usvajanje praktičnih znanja i skrenula pažnja na sve bitne pravce kojima se mogu baviti u budućnosti kada je u pitanju ovaj perspektivni sektor, priopćeno je.

Turizam24/TKH

Goran Rihelj: Glavni fokus turizma mora biti autentičnost

Previous article

Od sredine svibnja pojačana kontrola ugostitelja

Next article

You may also like