Aktualno

Neum bi ove godine mogao oboriti sve rekorde posjećenosti

0

Jedini bh. grad na moru, Neum, ove godine najvjerojatnije će oboriti sve rekorde posjećenosti. Takva predviđanja prisutna su među stanovnicima, hotelijerima i turističkim radnicima ovog gradića, ali i zbog sve većeg, do sad nezapamćenog, zanimanja turista da odmore provedu u Neumu.

Strateški položaj

Strateški položaj jedinog bh. gradića na moru, uz cestu koja će spojiti Neum i Stolac za 18 mjeseci, kako je najavljeno, preduvjeti su da investitori pohrle Neumu i da za kratko vrijeme bh. biser na moru postane najpozitivnija bosanskohercegovačka priča. Smješten je u zaljevu, s jednim od najljepših zalazaka sunca koji se mogu vidjeti na Jadranu, osim povoljnih cijena smještaja i hrane, ima geografsku poziciju koja nudi mogućnost turistima da u samo nekoliko dana odmora obiđu neke od najljepših mjesta, otoka i plaža hrvatske obale. Tek dvadesetak minuta vožnje od Neuma južno prema Dubrovniku nalazi se Ston, srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano 14. stoljeće. To je grad s najdužim sačuvanim kamenim zidom u Europi. Ovaj romantični srednjovjekovni gradić uskih, tihih ulica, starih otmjenih kuća odlično je mjesto za predah tijekom ljetnih vrućina uz morske specijalitete, dagnje i malostonske kamenice, koje su jedne od najboljih na svijetu i zbog kojih su u restorane u Ston i Mali Ston svraćale mnogobrojne važne svjetske ličnosti, piše Avaz.ba. Osim kamenog zida po kojem je poznat, Ston ima i pogone najstarije aktivne solane na svijetu koja je ostala vjerna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli, koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.

Turističke destinacije

Samo tri kilometra od Stona nalazi se Prapratno, jedna od najljepših uvala i plaža na Jadranu. Tirkizna boja mora i pješčana plaža daju osjećaj da se nalazite na sasvim drugom kraju svijeta. Inače, sve turističke atraktivne destinacije od Neuma udaljene su oko sat vremena. Dubrovnik, Korčula, Makarska, Split (sat i pol), Mostar, Međugorje…

Postani skiper / vodič na brzim vodama

Previous article

Usvojen Nacrt Zakona o turizmu ŽZH, naglasak na osnivanju turističkih zajednica

Next article

You may also like