Aktualno

Usvojen Nacrt Zakona o turizmu ŽZH, naglasak na osnivanju turističkih zajednica

0

”Unutar naše razvojne strategije, razvoj turizma zauzima jedno od važnijih stavki. Mi smo već i promovirali naše turističke potencijale. S obzirom da nemamo federalni zakon o turizmu, mi smo krenuli s inicijativom i danas je Nacrt zakona o turizmu na dnevnom redu Skupštine. Naglasak će biti na afirmiranju naših potencijala i na osnivanju turističkih zajednica na razini lokalnih samouprava.

Po principu supstidijarnosti, mi kao županija se ne miješamo u interese i volju lokalne samouprave, oni će to najbolje artikulirati. Mi ćemo napraviti zakonski okvir i učiniti sve preko ministarstva i preko cijele naše infrastrukture promovirati naše potencijale da oni postanu dostupni, izrađivati različite programe i aplicirati na sve moguće adrese kako bi ta grana u našoj županij zaživjela. Po ocjeni stručnjaka, to je još neiskorišten potencijal u našoj županiji”, izjavio je za Bljesak.info predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Nacrt Zakona o turizmu ŽZH zastupnicima je obrazložio pomoćnik ministra gospodarstva Milan Markić, a o istome je govorio i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar.

Nacrt Zakona o turizmu ŽZH, kojeg možete pročitati ovdje, sada ide na javnu raspravu.

Na šestoj redovnoj sjednici, Skupština je još usvojila Platformu za mir, Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana ŽZH za razdoblje 2020.-2040. godine te Prijedlog Odluke o usvajanju Revidiranog Akcijskog plana 2018.-2020. za provedbu Strategije razvitka ŽZH za razdoblje 2014.-2020.

Neum bi ove godine mogao oboriti sve rekorde posjećenosti

Previous article

FlyBosnia kupila svoj drugi Airbus 319

Next article

You may also like