Događaji

Stručna konferencija “Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela”

0

Udruženje za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini “Alterural”, 11. i 12. lipnja, organizira na Bjelašnici stručnu koferenciju “Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela”, prenosi akta.ba.

Konferencija je namjenjena profesionalcima koji su uključeni u razvoj ruralnog turizma u BiH i regionu, kako bi mogli razmjeti informacije o stanju u sektoru.

Pozvani akteri dolaze iz razvojnih agencija, univerziteta, vlasnika malih poduzeća i  seoskih domaćinstava te agencija koje podržavaju ruralni razvoj.

U budućnosti, Alterural će intenzivirati svoju tehničku podršku u cilju unapređenja i usklađivanja kvaliteta i standarda u ruralnom turizmu.“

Inače, Udruženje Alterural je osnovano 2009. godine i specijalizirano je za podršku obiteljskim biznisima uključenim u sektor ruralnog turizma.

U prošlosti, je puno radio na terenu u cilju identifikacije seoskih domaćinstava koje nude ovakav tip ponude u ruralnim područjima: ponuda lokale gastronomije, prodaja domaćih proizvoda na kućnom pragu i smještaj u seoskom domaćinstvu.

Dodjelili su i manje grantove za obitelji uključene u sektor namijenjene  za unapređenje njihove ponude.

Više informacija o Udruženju Alterural  OVDJE.

Mirjana Milićević: Bogate prirodne ljepote karakteristika su Bosne i Hercegovine

Previous article

Blidinje: Skupština Parkova Dinarida i okrugli stol o zaštićenim područjima

Next article

You may also like