Aktualno

Trebinje: Lađe ponovo zaplovile Trebišnjicom

0
Foto: HercegovinaPromo

Lađe, koje su svojevremeno bile atrakcija na Trebišnjici, po starim nacrtima je napravio majstor Arif Čustović u okviru projekta „Život na granici BiH-Crne Gore stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“ u koji je uloženo 30.000 eura.

Koordinator projekta Miljan Vuković naveo je da će narednih nekoliko dana biti besplatna vožnja barkama, a nakon toga će se naplaćivati.

On je dodao da je ovim projektom je u ranijem periodu obuhvaćeno više aktivnosti.

„Osim lađa valorizirano je 40 kulturno-povijesnih objekata i lokacija, a kulturno-povijesno blago na području Hercegovine stavili smo u turističku funkciju“, rekao je Vuković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istaknuo je da je ovaj projekat naročito važan za Trebinjce, jer će obogatiti turističku ponudu grada, a ima i kulturni i infrastrukturni značaj.

Samostalna savjetnica u Sekretarijatu za projekte i investicije općine Nikšić Milijana Kovač rekla je da, osim promoviranja turizma, ovaj projekt prekogranične suaradnje ima još jednu značajnu komponentu, a to je jačanje prijateljskih odnosa i stvaranja osnove za nastavak saradnje BiH i Crne Gore.

Šef kooperacije u delegaciji Europske unije Rikard Maša rekao je da EU uvijek rado podržava ovakve projekte prekogranične saradnje, jer ljudi u pograničnim područjima imaju iste planove i ciljeve.

Projekat „Život na granici BiH-Crne Gore stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“ financirala je EU, a sufinancirale su ga Kulturni centar i grad Trebinje, te Centar za kulturu Plužine u Crnoj Gori.

Španjolska, turizam i promjena klime

Previous article

Vlada FBiH nastavlja s podrškom inicijativi Via Dinarica

Next article

You may also like