Aktualno

U Konjicu uskoro turistički info pult

0

Agencija ”PRVI KORAK” d.o.o. u saradnji sa Općinom Konjic i Turističkom zajednicom HNŽ/K-a krenula je u realizaciju projekta “Uspostavljanje turističkog info pulta” na području općine Konjic, koji je predviđen Strategijom razvoja općine Konjic 2018.-2027., što ukazuje na opredjeljenost općine Konjic na razvoj turizma, prenosi akta.ba.

U svrhu provedbe navedenog cilja Općina Konjic je stavila na raspolaganje Agenciji poslovni prostor u blizini Konjičke kamene ćuprije, u kojem se planira uspostaviti turistički info centar koji će biti opremljen uz pomoć Općine Konjic i Turističke zajednice HNŽ/K.

“U cilju objedinjavanja turističke ponude i njene promocije u fazi je izrada dizajna kvalitetne web stranice, koja će sadržavati sve prirodne i turističke potencijale, smještajne i ugostiteljske kapacitete, historijske, kulturne i sportske informacije kao i pregled svih aktuelnih dešavanja i najave svih bitnih događaja na području općine Konjic. Formiranjem web stranice i uvezivanjem postojećih turističkih agencija i njihovih ponuda omogućilo bi se kreiranje višednevnih paketa koji bi turistima predočili pravu sliku turističkih potencijala općine Konjic”, kažu u Agenciji, napominjući kako u cilju realizacije projekta svi ugostiteljski objekti, rafting klubovi, smještajno-ugostiteljski objekti, turističke agencije, pekare, kafići, nargila barove mogu dostaviti fotografije  i sve ostale relevantne informacije koje najbolje opisuju objekate ili usluge (adresa, telefon, web i email adresa, kategorizacija objekta, usluge, ponuda, vrsta smještaja i sl.).

Sve informacije mogu se dobiti u Agenciji PRVI KORAK ili putem maila: prvikorakkonjic@gmail.com

„Hrvatska. Puna boja.“ Davora Rostuhara

Previous article

Rab ovog ljeta dobiva filmski festival

Next article

You may also like