Aktualno

Najstariji muzej u BiH produžio radno vrijeme zbog interesa turista

0

Muzej samostana svetog Ante na Humcu, koji se nalazi u predgrađu Ljubuškog, bogat nizom povijesnih materijala i jedan od najprepoznatljivijih simbola toga grada, svoje radno vrijeme produžio je od 10:00 do 19:00 sati radnim danima zbog velikog interesa turista, javlja FENA.

Danijela Kraljević, kustosica muzeja u kojem se nalazi povijesna građa koju su hercegovački fratri naraštajima prikupljali, čuvali i izučavali, ističe kako im dolaze turisti sa svih strana svijeta, a posebno iz Poljske i Njemačke.

”Najstariji muzej u BiH ovog ljeta posjećuju organizirane skupine turista koji dolaze najčešće iz Hrvatske, Njemačke i Poljske te skupine turista koje dolaze u sklopu obilaska vodopada Kravica, a ima ih sa svih strana svijeta”, objasnila je Kraljević.

Što se tiče pojedinačnih posjeta, ona kaže, kako su to najčešće domaći posjetitelji koji dolaze sa svojim gostima.

Kustosica napominje kako su turisti oduševljeni najstarijim muzejom u BiH, gdje su izloženi predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana, kao i najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice) na području današnje Bosne i Hercegovine- Humačka ploča iz 1185.godine.

U sezoni, cijena ulaznica u muzej iznose 4 KM, dok se izvan sezone u muzej može ući za dvije 2 KM.

Rekordna posjeta za vikend na Jahorini

Previous article

Dani Trebižata: Turizmom za zaštitu prirode i okoliša

Next article

You may also like